Organik Karabuğday (Greçka)
Organik Karabuğday (Greçka)

Organik Karabuğday (Greçka)

Fiyat : ₺154,00(KDV Dahil)

500 g

Artır Azalt

organik karabuğday

 

Karabuğday (Greçka)  unu da yapılmasına rağmen tahıl değil kuzukulağıgiller familyasından bir bitkidir. Vegan ve Glütensiz beslenmeye uygundur. Organik Karabuğdayımız yerli üretimdir.

Gluten duyarlılığı olanlar tarafındanda rahatça tüketilebilir. Karabuğday glüten içermez.

Organik karabuğday Yüksek lif oranı ve yüksek besin değerine sahiptir. Kalorisi düşüktür 100 gr pişmiş karabuğdayın kalorisi yaklasık 90 kcal'dir. B vitamini açısından zengindir. Hafif aromalı pek de baskın olmayan tadı bulgura benzer. Ekozel Organik Karabuğday katkı ve koruyucu içermez.

Karabuğday bileşiminde lizin protein,diyet lif, vitamin ve mineral içermektedir. İyi dengelenmiş temel aminoasit dizilimi vardır. Bu yüzden karabuğdaydaki protein değeri çok yüksektir ve vücut tarafından çoğu kullanılabilir. Tohumunda bulunan fenolik asit, tokoferol ve bitki bileşikleri sayesinde karabuğday ile yapılan ürünlerin raf ömrü uzundur. Ekşi mayalı olmaları ise ilave bir raf ömrü kazandırır. Bayatlama süresini uzatır.

Karabuğday besinsel lif ve dirençli nişasta içeriğine sahip olduğu için vücutta yavaş yavaş sindirilir. Bu yüzden glisemik indeksi düşüktür ve uzun süre tokluk hissi verir. Karabuğdayda yağ oranı azdır. 

Karabuğdayı pilav veya salata olarak tüketebileceğiniz gibi çeşitli yemeklerinize de ilave edebilirsiniz. Yoğurda, tarhana çorbasına, ekmek hamurunuza ilave edebilir,  bulgurla ve pirinçle yaptığınız tüm yemekleri greçka ile deneyebilirsiniz. Bebek, çocuk ve yaşlı beslenmesi için uygundur.

Glütensiz Un Nedir?

Buğday, arpa ve yulaf gibi içerisinde glüten bulunduran tahılların yer almadığı un çeşidine glütensiz un adı veriliyor. Glutensiz Un çeşitlerinin içinde glüten içeren tahılların kalıntısı dahi bulunmuyor. Glüten içermeyen pek çok tahıldan un elde ediliyor. Glüten içermeyen mısır, pirinç, nohut, mercimek gibi tahıllardan un elde ediliyor. Bunun yanı sıra badem, kinoa, Hindistan cevizi, keçiboynuzu, patates gibi yiyeceklerden elde edilen unlar da glütensiz un kategorisinin içinde yer alıyor. Glütensiz un üretilirken sadece bir besin kullanılmıyor. Zira sayılan besinler tek başına yeterli besin değeri taşımıyorlar. Ayrıca, yeterli lezzete de sahip değiller. Ülkemizde en çok bilinen ve tüketilen glütensiz un çeşidi mısır unu. Glütensiz ürünler kullanarak besleniyorsanız aldığınız ürünlerin üzerinde "Glütensiz” yazmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü pek çok glütensiz ürün üretilen tesislerde glütensiz besinler ile diğer besinler aynı üretim aşamalarından geçiriliyor. Dolayısıyla, glütensiz ürünlere kalıntı şeklinde glüten bulaşma ihtimali beliriyor. Bu yüzden aldığınız ürünlerin üzerinde "Glütensiz” ibaresinin olması çok önemli. Bu etiket besin üretilirken glüten içeren diğer ürünlerle temas etmediğini gösteriyor. Bir diğer deyişle garanti ediyor. Glütenin bulaşma yolu sadece üretim tesislerinde glütensiz besinlerin yanında üretilmesi değil. Glüten, kesme tahtalarından, glüten içeren un ve diğer besinlerin saklandığı kaplardan ve tost ve ekmek kızartma makinelerinden ve ekmek pişirme makinelerinden de bulaşabilir. Dolayısıyla, glüten bulaşma riskini her zaman göz önüne almak gerekiyor.

 

www.ekozelorganik.com

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR